maanantai 22. heinäkuuta 2013

Kesäjuhlien Lakkakakku



Lakkakermakakku

Pohja:

8 munaa
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
voita
korppujauhoja

Ota kananmunat huoneenlämpöön aikaisemmin, jotta ne kerkeävät lämmetä (vatkautuvat paremmin).
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään.
Voitele pyöreä kakkuvuoka voilla ja jauhota se korppujauhoilla. 
Sekoita varovaisesti jauho-leivinjauhe seos kananmuna-sokeri vaahtoon. 
Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Voit kokeilla kakun kypsyyden cocktailtikulla. Paina tikku kakkupohjaan ja jos tikkuun jää vielä taikinaa, pohja ei ole vielä kypsä. 

Täyte:

Lakkahilloa
6 dl kouhukermaa
sokeria
vaniljasokeria

Täyte on todella yksinkertainen. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan.


Kesäjuhlien perinteinen lakkakakku. Kakkupohjan voi tehdä jo muutamia päiviä aikaisemmin, kuhan sen säilyttää kylmässä. Kakku leikkautuu helpommin kylmänä. Itse leikkasin kuvassa olevaan kakkuun 3 väliä. Kostutin kakun maidolla ja viimeistelin kakun kermapursotuksin ja muutamalla orvokilla. 

                                 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti