Lakkakermakakku
Pohja:
8 munaa
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
voita
korppujauhoja
Ota kananmunat huoneenlämpöön aikaisemmin, jotta ne kerkeävät lämmetä (vatkautuvat paremmin).
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään.
Voitele pyöreä kakkuvuoka voilla ja jauhota se korppujauhoilla.
Sekoita varovaisesti jauho-leivinjauhe seos kananmuna-sokeri vaahtoon.
Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Voit kokeilla kakun kypsyyden cocktailtikulla. Paina tikku kakkupohjaan ja jos tikkuun jää vielä taikinaa, pohja ei ole vielä kypsä.
Täyte:
Lakkahilloa
6 dl kouhukermaa
sokeria
vaniljasokeria
Täyte on todella yksinkertainen. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti