keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Ylioppilaan mansikkakakku





Mansikkatäytekakku

Pohja:

8 kananmunaa
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
voita 
korppujauhoja

Valmista pohja tähän.
tapaan.

Täyte:

mansikka hilloa
kermaa
sokeria
vaniljasokeria
maitorahkaa

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää sokerit.
Sekoita kermavaahtoon maitorahkaa, jolloin täytteestä tulee kiinteämpi.
Täytä kakku kermavaahtoseoksella ja mansikka hillolla.

Kuorrutus:

valkoista sokerimassaa
mustaa marsipaania
kultaisia sokerikuulia

Kaulitse sokerimassasta pyöreä levy, joka ylettyy kakun päälle.
Pyöritä sokerimassa kaulimen ympärille ja levitä kakun päälle.
Leikkaa ylimääräiset reunat pois.
Kaulitse marsipaanista pitkä levy. Leikkaa siitä suikale, joka riittää kiertämään kakun alareunan.
Kiinnitä musta suikale kakun alareunaan pienellä määrällä vettä.
Tee sokerimassasta ja marsipaanista hattu ja koristele kultaisella kuulalla.


 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti